Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#81: Ulla Maaria Koivula – On astuttava tilaan, jotta mahdollisuuksien verho seuraavaan aukenisi

Ulla Maaria Koivula vieraili 10X Finland Podcastissa edellisen kerran reilut viisi vuotta sitten jaksossa #22. Silloin puhuimme ThingLinkistä ja elämästä Kaliforniassa. Tässä jaksossa puhumme Meteoriitista ja elämästä Pohjois-Karjalassa. Pandemia ja metsäpalot palauttivat Ulla Maarian perheineen Palo Altosta Suomeen ja hänen lapsuutensa maisemiin Kontiolahdelle. Hänen takapihalleen oli juuri valmistunut kivenlohkareen näköinen 60 neliön vierastalo, Ateljé Sotamaan suunnittelema Meteoriitti, josta pian tuli Ulla Maarian ja hänen miehensä Jonathanin etätyöpiste, josta he johtivat kansainvälisiä teknologiayrityksiä. Startup-yrittäjä kun on, Ulla Maaria ei voinut itselleen mitään ja nyt Meteoriitti skaalautuu niin minitaloina, uutena maailmanluokan turistikohteena Kontiolahdella sekä ensimmäisenä arkkitehtuurin NFT:nä OpenSeassa maailman suurimmalla Web3-markkinapaikalla.

IMG_3074

Linkkejä jaksossa mainittuihin asioihin

 

Kuuntele seuraavaksi

#80: Kristo Lehtonen – Millaista on reilu datatalous?

Kristo Lehtonen johtaa Sitrassa reilun datatalouden teemaa. Ajatus on luoda eurooppalaisen arvopohjan mukaista inhimillistä datataloutta monopoliin tähtäävän amerikkalaisen mallin rinnalle. Ennen Sitraa diplomi-insinööri ja kauppatieteen maisteri Kristo oli toimitusjohtaja ja yksi perustajista 3DBear-nimisessä oppimisteknologiayhtiössä. Ennen tätä hän työskenteli liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin neuvonantajana ja sitä ennen kymmenen vuotta Nokialla yhteiskunta- ja sijoittajasuhdehommissa. Hän on työskennellyt myös ohjelmistokehityksessä Siemensillä ja Telestellä sekä matematiikan assistenttina Teknillisessä korkeakoulussa

Kuuntele jakso

#79: Marco Mäkinen – Piirikunnallisia ei enää ole, on vain olympialaisia

Marco Mäkinen lukee vuodessa kolmesataa bisneskirjaa, pitää kirjapodcastia ja kirjoittaa silloin tällöin omiakin kirjoja, kuten uusi Kasva tai kuihdu. Marco opiskeli aikoinaan estetiikkaa ja teki siinä sivussa kirjallisuuden opinnäytetyön Bret Easton Ellisistä, mutta hiljalleen hänestä kasvoi yksi Suomen arvostetuimmista markkinoinnin taitajista. Nykyisin hän on Suomen suurimpiin kuuluvan toimiston TBWA Helsingin strategiajohtaja. Puhumme tässä jaksossa Marcon uuden kirjan innoittamana kasvusta: sen olemuksesta, sen vaatimuksista, sen välttämättömyydestä ja sen vaikeudesta Suomessa ja Euroopassa.

Kuuntele jakso