#54: Musiikkibisneksen digikatastrofi ja uusi nousu
Asko Kallonen on Warner Music Finlandin tuotantopäällikkö, jonka ala on valinnut kymmenen kertaa vuoden tuotantopäälliköksi. Hän on työskennellyt monien tunnetuimpien suomalaisten muusikoiden ja bändien kanssa, kuten vaikkapa HIMin, Lordin, Chisun ja Antti Tuiskun. Matkan varrella hän on ehtinyt olla myös muusikko, radiojuontaja, yrittäjä, Idols-tuomari ja leipuri. Musiikki oli ensimmäisiä sisältöbisneksiä, jotka internet romautti. Nyt alan liikevaihto nousee kohisten kohti samoja lukuja kuin ennen romahdusta. Tässä jaksossa hyppäämme Asko Kallosen seurassa musiikkiliiketoiminnan viime vuosikymmenten digitaaliseen vuoristorataan. Pitäkää siis pipoista kiinni. 10X Finland Podcastin on tuottanut sisältötoimisto Great Point. Hyviä kuunteluhetkiä!
Kuuntele tämä podcast
Linkkejä jaksossa mainittuihin asioihin
- Ylen Elävän arkiston artikkeli Keba-yhtyeestä
- Radiomafia (Wikipedia-artikkeli)
- New Music Seminar
- Musiikki & Media -tapahtuma
- Todd Rundgren
- Napster
- TS: Helsinki Music Company aloittaa huipulta
- Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina
- Primephonic Classical Streaming
- Mark Manson: Everything is F*cked: A Book About Hope
- Ravintola Espa
Kuuntele seuraavaksi
Sanna Leino pitää suosittua Stressitohtori-blogia ja on juuri julkaissut samannimisen kirjan. Stressi on ajoittain välttämätön ja luonnollinen osa elämää, mutta jos keho jää kylpemään stressihormoneihin, se lopulta romahtaa. Mikä on siis kaasun ja jarrun oikea suhde? Asia on paljon monipuolisempi ja monimutkaisempi kuin moni kuvittelee. Puhumme itsetuntemuksesta, lapsuudesta, pelosta, treenaamisesta, unesta, alkoholista, johtamisesta, epämukavuusalueella ponnistelusta ja paljon paljon muusta.
Kuuntele jaksoPuolustusvoimien tutkimusjohtajana työskentelevä insinöörieversti Jyri Kosola päätti tulevan ammattinsa jo kuusivuotiaana ja on sittemmin viettänyt yli 30 vuotta sotatekniikan parissa. Mikään elämänalue ei enää säästy disruptiolta, ei myöskään vihollisuuksien ylläpito, joko erilaisten konfliktien tai varsinaisen taistelun muodossa. Kuinka autonomisia aseet voivat olla ja miten ihminen pärjää niille? Miten piiloudutaan ja hämätään, kun dronet ja sensorit näkevät kaikkialle? Miten muodostetaan tilannekuva, kun informaatiota on ylenpalttisesti lukuisissa ulottuvuuksissa? Ja lopulta, miten muuttuva sodan käsite vaikuttaa johtamiseen, aseistukseen, valmistautumiseen ja rauhan ylläpitämiseen?
Kuuntele jakso