Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#6: "Ei tarvitse pelätä, mutta ei saa olla tyhmä."

Pekka Sinisalo on perussuomalainen historianopettaja ja Björn Paasonen on suomenruotsalainen turvamies. Yhdessä he ovat  tutkapari, joka johtaa 300 miehen vastaanottokeskusta Kirkkonummella. Kuinka he opettavat nuorille tulijoille miten Suomessa eletään, kuinka he tunnistavat entisen sotilaan ja miten he estävät etnisten jengien synnyn? Entä miten väkivallalle asetetaan painekattilassa nollatoleranssi?
Parhaillaan Suomeen on syntymässä paperittomien pommi, kun turvapaikanhakijoita heitetään kielteisen päätöksen jälkeen solkenaan lumihankeen. Miltä tuntuu jakaa näitä päätöksiä ja katsoa päivittäin silmiin, joista kaikki toivo sammuu? Entä miten suomalainen yhteiskunta voisi halutessaan purkaa pommin? Ja mikä – kaiken tämän keskellä – ajaa Pekkaa ja Björniä? Miksi he jaksavat joka aamu nousta ja lähteä mielellään töihin. Hyviä kuunteluhetkiä.

img_0359

Kuuntele seuraavaksi

#5: Miksi kaupunki toimii paremmin kuin valtio

Anni Sinnemäki vastaa kiihkeästi kasvavan Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistöistä. Mitä sellaista hän otti mukaansa valtakunnan politiikasta, josta on hyötyä apulaiskaupunginjohtajana?

Kuuntele jakso

#4: Miksi itsekuri on avain vapauteen

Jari Ehrnrooth oli sikaria poltteleva leppoisa sosiologi, josta tuli askeettinen filosofi, kirjailija, maratoonari ja hyvinvointiyhteiskunnan kyseenalaistaja.

Kuuntele jakso