Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#92: Antti Kylliäinen – Anna arvojen olla ja keskity hyveisiin

Antti Kylliäinen on kirjailija, kouluttaja ja teologi. Hän luki läpi suomalaisten pörssiyritysten arvot ja huomasi, että vain 13% niistä on oikeastaan arvoja ja loput ovat hyveitä tai sekalaisia työkaluja. Kaiken kaikkiaan Antti on sitä mieltä, että arvot ovat ympäröivää yhteiskuntaa varten eikä organisaatioiden pitäisi puhua niistä tai keksiä omiaan. Hyveet sen sijaan ovat oivia työkaluja sekä organisaatioille että yksilöille.

Tämä podcasti saattaa mennä hiukan hifistelyn puolelle, kun syvennymme siihen, mihin arvot sopivat ja milloin pitäisi puhua hyveistä ja mitä hyötyä tästä erottelusta on. Toisaalta puhumme ehkä juuri siitä, mistä on puute. Hyviä kuunteluhetkiä!

GP_240517_LucasEkblad-5101

Linkkejä jaksossa mainittuihin asioihin

Kuuntele seuraavaksi

#91: Ia Adlercreutz – Entäpä jos ryhtyisin maanviljelijäksi?

Ia Adlercreutz on perustamansa strategia- ja bränditoimisto Co-foundersin toimitusjohtaja ja muun muassa entinen Fiskarsin ja Kekkilän markkinointijohtaja. Hän on myös osa-aikainen maanviljelijä. Muutama vuosi sitten hän opiskeli itsensä agrologiksi ja alkoi viljellä aikaisemmin vanhemmilleen kuulunutta tilaa Paraisilla.

Tässä podcastissa keskustelemme Ian kokemuksista aloittelevana maanviljelijänä – sekä konkreettisista opeista että mielen liikkeistä. Lisäksi puhumme tietenkin siitä, miltä suomalaisen maaseudun ja ruoan tulevaisuus näyttää kokeneen strategia- ja brändiammattilaisen silmin. Miksi maaseudun ja kaupunkien välillä repeää kuilu, kuinka maatilojen tuotekehitykseen saataisiin vauhtia, mitä maataloustuilla oikeastaan tuetaan ja mitä pitää tehdä, jos haluaa maanviljelijäksi? Hyviä kuunteluhetkiä!

Kuuntele jakso

#90: Tero Ojanperä – Millaiseen tekoälyyn juuri nyt pitää investoida?

Tero Ojanperä on Silo AI tekoäly-yrityksen ja Vision+ -rahaston hallituksen puheenjohtaja ja yksi niiden perustajista. Hän valmistui diplomi-insinööriksi Oulun yliopistosta, ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi Delftin teknillisessä yliopistossa Alankomaissa.

Ojanperä teki töitä Nokiassa vuosina 1990–2011. Sinä aikana hän toimi Nokian teknologia- ja strategiajohtajana, Nokia Research Centerin vetäjänä ja Nokia Networksin johtajana sekä lukuisissa muissa tehtävissä. Elokuussa 2011 Ojanperä ilmoitti jättävänsä Nokian ja keskittyvänsä uuteen Vision+ -rahastoon. Ja vuonna 2017 Ojanperä siirtyi uuden tekoälyratkaisuja kehittävän startupin Silo AI:n johtoon. Muiden töidensä ohella hän toimii Aalto-yliopistossa työelämäprofessorina ja useiden suomalaisyritysten hallituksissa.

Tässä jaksossa puhumme siitä, missä tekoälyn kanssa mennään tänään ja ehkä huomenna. Mitä pienen kieli- ja kulttuurialueen, kuten Suomen on ymmärrettävä laajoista kielimalleista? Miten yrittäjän tai asiantuntijan tulisi kehittää omaa tekoälytyökalupakkiaan ja -osaamistaan? Miten teokoäly muuttaa suuria teollisuusyrityksiä? Ja voiko tekoäly-Suomi oppia jotakin Nokian menestyksen vuosista.

Kuuntele jakso