Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#43: 10X Finland Special: How to Brace for Brexit

Lucy Thomas oli BBC:n televisiotuottaja Brysselissä, joka alkoi ihmetellä, miksi käytännöllisesti katsoen kaikissa muissa EU:n jäsenmaissa raportoitiin unionin asioista melko kiihkottomasti, mutta Britanniassa vihamielisesti. Hän siirtyi takaisin Brittein saarille, liike-elämän organisaatioon, joka pyrki kertomaan jäsenyyden järkevistä puolista. Kun Britannia kaikesta huolimatta syöksyi kansanäänestykseen, Lucysta tuli Remain-kampanjan kakkosjohtaja. Nyt hän työskentelee Edelmanilla, yhdessä maailman arvostetuimmista viestintätoimistoista, ja konsultoi sekä britti- että ulkomaalaisia yrityksiä siinä, kuinka Brexitiin on syytä varatua.

10X Finland on normaalisti suomenkielinen podcast, mutta sen vieraat ja kuuntelijat elävät monikielisessä maailmassa. Aina silloin tällöin tarjoutuu tilaisuuksia kutsua studioon myös upeita vieraskielisiä vieraita, kuten Lucy Thomas, ja tällä kertaa päätin tarttua mahdollisuuteen. Tämä jakso on kokeilu. Jos se kiinnostaa kuulijoita, teen silloin tällöin lisää.

Puhumme Lucyn kanssa Remain-kampanjasta, joka palasi väkevästi hänenkin mieleensä, kun hän katsoi itseään – näyttelijän esittämänä – uudessa HBO:lla näkyvässä erinomaisessa Brexit – The Uncivil War -elokuvassa. Lisäksi puhumme tuoreista Edelmanin luottamusbarometrin tuloksista, jotka juuri esiteltiin Davosissa World Economic Forumissa. Miten navigoida maailmassa, jossa luottamus miltei kaikkeen muuhun kuin omaan työnantajaan on romahtanut?

Ja lopuksi käymme läpi erillaisia Brexit-tulevaisuuskuvia sekä tietenkin taktiikoita ja strategioita, joilla selvitä elämässä ja liike-elämässä eron jälkeenkin. Tärkeintä Lucyn mielestä on jatkuvasti valmistautua sekä pikaisiin että pidemmän aikavälin muutoksiin.

10X Finland Podcastin on tuottanut sisältötoimisto Great Point. Hyviä kuunteluhetkiä!
Lucy Thomas

Kuuntele seuraavaksi

#42: Miten terve rakentaminen skaalataan kaikkien ulottuville

Thomas Noreila järjesti joitakin vuosia sitten Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmän hyväntekeväisyyskonsertin, Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -tapahtuman, joka tehtiin ilman rahaa, mutta jolla kerättiin yli kaksi miljoonaa euroa uudelle sairaalalle. Nyt Trä Groupissa Thomas aikoo muuttaa sen, kuinka suomalaiset asuvat, aluksi talo kerrallaan. Tämä podcast keskittyy – Live Aid -kokemusten lisäksi – siihen, millä keinoin suuri muutos tuupataan marginaalista valtavirtaan. Hyviä kuunteluhetkiä!

Kuuntele jakso

#41: Sukellus milleniaalin mieleen: “Jos me ei muuteta maailmaa, niin kuka?”

Perttu Pölönen on säveltäjä, keksijä, puhuja, nörtti, yrittäjä, ajattelija ja milleniaali. 15-vuotiaana hän keksi Sävelkellon ja uudisti musiikin opetuksen. Hänet on valittu luovimmaksi suomalaiseksi ja yhdeksi Euroopan innovatiivisimmista alle 35-vuotiaista.

Tässä jaksossa puhumme osallisuudesta ja orjuudesta, kilpailusta robottien kanssa, Facebookista, tulevaisuuden bisneksistä, arvonluonnista AI:n aikakaudella, päiväkotien merkityksestä sekä tulevaisuuden työstä ja taiteesta. Lopulta päädymme etsimään totuuutta, emme murroksesta tai teknologiasta, vaan siitä mikä ei muutu. Entä jos tulevaisuuden tärkein taito onkin rakastamisen taito? Hyviä kuunteluhetkiä.

Kuuntele jakso