Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#42: Miten terve rakentaminen skaalataan kaikkien ulottuville

Thomas Noreila järjesti joitakin vuosia sitten Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmän hyväntekeväisyyskonsertin, Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -tapahtuman, joka tehtiin ilman rahaa, mutta jolla kerättiin yli kaksi miljoonaa euroa uudelle sairaalalle.

Nyt Thomas aikoo muuttaa sen, kuinka suomalaiset asuvat, aluksi talo kerrallaan. Oma hirsitalohanke opetti hänet rakentajaksi, mutta työpaikalla huonosta sisäilmasta saatu astma sysäsi hänet syväsukellukselle suomalaisten talojen ja rakentamisen tilaan. Miksi uudetkin rakennukset homehtuvat niille sijoilleen ja mitä asialle voi tehdä?
Thomasin etsii vastausta TRÄ Groupin avulla, jonka toimitusjohtaja ja yksi perustajista hän on. Yhtiön tavoitteena on skaalata terveellinen ja kestävä puurakentaminen kaikkien suomalaisten ulottuville. Tämä podcast keskittyy - Live Aid -kokemusten lisäksi - siihen, millä keinoin suuri muutos tuupataan marginaalista valtavirtaan.
10X Finland Podcastin on tuottanut sisältötoimisto Great Point. Hyviä kuunteluhetkiä!
Thomas Noreila

Kuuntele seuraavaksi

#41: Sukellus milleniaalin mieleen: “Jos me ei muuteta maailmaa, niin kuka?”

Perttu Pölönen on säveltäjä, keksijä, puhuja, nörtti, yrittäjä, ajattelija ja milleniaali. 15-vuotiaana hän keksi Sävelkellon ja uudisti musiikin opetuksen. Hänet on valittu luovimmaksi suomalaiseksi ja yhdeksi Euroopan innovatiivisimmista alle 35-vuotiaista.

Tässä jaksossa puhumme osallisuudesta ja orjuudesta, kilpailusta robottien kanssa, Facebookista, tulevaisuuden bisneksistä, arvonluonnista AI:n aikakaudella, päiväkotien merkityksestä sekä tulevaisuuden työstä ja taiteesta. Lopulta päädymme etsimään totuuutta, emme murroksesta tai teknologiasta, vaan siitä mikä ei muutu. Entä jos tulevaisuuden tärkein taito onkin rakastamisen taito? Hyviä kuunteluhetkiä.

Kuuntele jakso

#40: “Taide on kaiken sen taustalla, että mä voin mitään luoda”

Annu Nieminen on insinööri, joka johtaa perustamaansa The Upright Projectia, jonka tarkoitus on vaikuttaa koko maailman kulutustottumuksiin, sijoituspäätöksiin ja tuotantotapoihin. Tässä podcastissa Annu puhuu siitä, miksi hänen oli pakko perustaa Upright, millaiselle johtajuudelle tänään on suurin tarve ja miten yritykset voisivat ottaa fiksuimmin huomioon kestävyyden vaatimuksen. Annu on ehkä päättänyt pelastaa maailman numeroilla, mutta lopulta hänen suurin opettajansa on ollut taide. Hyviä kuunteluhetkiä.

Kuuntele jakso