Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#30: Alustatalous 2.0

Sampo Hietanen on MaaS-konseptin eli liikkumisen palvelullistumisen isä ja Maas Global, jota hän johtaa, on maailman ensimmäinen liikkumisen operaattori. Yritys, jonka rahoittajiin kuluu muun muassa Toyota ja muita alan ykköstoimijoita, aikoo olla eturivissä valloittamassa maailmanlaajuista 10 000 miljardin euron liikkumisen markkinaa.
MaaS Global, jonka kuluttajat tuntevat Whim-applikaatiosta, ei kuitenkaan unelmoi monopolista kuten niin moni startuppi, vaan edustaa Sampon mukaan alustatalous 2.0 -ajan yritystä, jonka ydin on avoin ekosysteemi ja jonka öljy on luottamus. Liikkumisen murros on huumaava mahdollisuus Suomen kannalta ja toteutuessaa järisyttää niin yhteiskuntien kun yhdyskuntienkin rakenteita. Samalla se kolistelee koko länsimaisen vapauskäsityksen ja identiteetin perusteita. Hyviä kuunteluhetkiä.

Sampo Hietanen 10X Finland

Kuuntele seuraavaksi

#29: Voiko sosiaalitoimen disruptoida

Ulla Nord johtaa Me-säätiötä, jonka Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja perustivat pari vuotta sitten vaurastuttuaan Supercell-kaupoilla. Säätiön tarkoitus on poistaa lasten ja nuorten syrjäytyminen Suomesta vuoteen 2050 mennessä. Puhumme Ullan kanssa siitä, millaiset ovat syrjäytymisen kasvot, siitä, miksi sosiaalitukijärjestelmämme on rikki ja mitä sille voidaan tehdä, siitä millaista on johtaa säätiötä kuin startuppia sekä mitä meistä jokainen voi tehdä ollakseen avuksi. Hyviä kuunteluhetkiä.

Kuuntele jakso

#28: Mies, joka vei kantelee Burning Maniin

Hannu Koistinen on Suomen suurimpiin kuuluvan soitintehtaan Koistinen Kanteleen toimitusjohtaja. Jo nuorena opiskelijana hänessä heräsi visio siitä, kuinka Suomen kansallissoitin raahataan museosta nykyaikaikaan. Satavuotiaan Suomen kunniaksi tämä podcast on tapauskertomus siitä, kuinka Kalevalan ja puhtaan suomalaisen luonnon innoittama instrumentti löysi tiensä maailman startupkerman teknoleirille. Ja kuinka itsepäinen suomalainen pakertaja tajusi, että yhteisöllisestä luovuudesta löytyy sekä hänen soitinfirmansa että ehkä koko ihmiskunnan tulevaisuus. Hyviä kuunteluhetkiä.

Kuuntele jakso