Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#29: Voiko sosiaalitoimen disruptoida

Ulla Nord johtaa Me-säätiötä, jonka Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja perustivat pari vuotta sitten vaurastuttuaan Supercell-kaupoilla. Säätiön tarkoitus on poistaa lasten ja nuorten syrjäytyminen Suomesta vuoteen 2050 mennessä. Metodit ovat tuttuja startup-maailmasta: datapohjaisuus, kustannustehokkuus, skaalautuvuus ja tähtääminen maaiman parhaaksi. Säätiön sijoituskohteet ovat salkku disruptiivista hyvän tekemistä. Ennen Me-säätiötä Ulla keräsi kannuksensa rakentamalla Vamos-toimintaa, jonka onnistumisprosentti haastavien nuorten parissa on jotakin aivan muuta kuin virallisen koneiston. Tässä keskustelussa puhumme Ullan kanssa siitä, millaiset ovat syrjäytymisen kasvot, siitä, miksi sosiaalitukijärjestelmämme on rikki ja mitä sille voidaan tehdä, siitä millaista on johtaa säätiötä kuin startuppia sekä mitä meistä jokainen voi tehdä ollakseen avuksi. Hyviä kuunteluhetkiä.

10X Finland - Ulla Nord

Linkkejä jaksossa mainittuihin asioihin

  1. Me-säätiö
  2. Vamos
  3. Wolt
  4. Muumipappa ja meri

Kuuntele seuraavaksi

#28: Mies, joka vei kantelee Burning Maniin

Hannu Koistinen on Suomen suurimpiin kuuluvan soitintehtaan Koistinen Kanteleen toimitusjohtaja. Jo nuorena opiskelijana hänessä heräsi visio siitä, kuinka Suomen kansallissoitin raahataan museosta nykyaikaikaan. Satavuotiaan Suomen kunniaksi tämä podcast on tapauskertomus siitä, kuinka Kalevalan ja puhtaan suomalaisen luonnon innoittama instrumentti löysi tiensä maailman startupkerman teknoleirille. Ja kuinka itsepäinen suomalainen pakertaja tajusi, että yhteisöllisestä luovuudesta löytyy sekä hänen soitinfirmansa että ehkä koko ihmiskunnan tulevaisuus. Hyviä kuunteluhetkiä.

Kuuntele jakso

#27: Miten tehdään eksponentiaalista muutosta

Henrietta Kekäläinen hyppäsi hiljattain lentokoneesta ja pitchasi matkalla maahan yritystään Carbo Culturea. Yrityksen on tarkoitus olla mukana pelastamassa maailma ekokatastrofilta muuttamalla jätteiden hiiltä maanparannusaineeksi. Miksi Henrietta päätti rakentaa paljon materiaa ja pääomaa vaativia biohiililaitoksia sen sijaan, että koodaisi applikaatioita? Entä miten hän aikoo skaalata startupinsa siihen mittakaavaan, että sillä on vaikutusta? Ja vielä laajemmin: milloin ja millainen yritys on oikea työkalu vaikuttaa isosti maailmaan, milloin taas on parempi tehdä muuta?

Kuuntele jakso