#50: Kekseliäisyys yhdessä eurooppalaisten arvojen kanssa on meidän mahdollisuus
Tomas Hedenborg on Suomen ja Euroopan tärkeimpiä teknologiavaikuttajia, vaikka suuri julkisuus ei häntä tunne. Hän on elämässään uuden alussa, sillä hän on juuri päättänyt työnsä teollisuusautomaatiota tekevän Fastemsin johtajana sekä Euroopan teknologiayritysten kattojärjestön Orgalimin presidenttinä. Jälkimmäinen on muuten mantereemme teollisuuden tärkein ääni Brysselissä ja sen jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on yhtä suuri kuin koko Ranskan kansantuote. Puhumme Tomasin kanssa innovaatioiden luonteesta, välttämättömyydestä ja johtamisesta sekä roboteista ja Euroopasta. Vietämme myös hämmentyneen hetken suomalaisen innovaatiojärjestelmän äärellä. Se oli mahdollisesti maailman paras, mutta nyt kuulemma palasina pajan lattialla. Tästä huolimatta, hyviä kuunteluhetkiä!
Kuuntele tämä podcast
Linkkejä jaksossa mainittuihin asioihin
- Fastemsin toimitusjohtaja vaihtuu
- Euroopan teknologiayritysten kattojärjestö Orgalim
- Prima Power (Finn-Power Oy)
- Haas Automation
- Jim Schultzin yritys Geremarie Corporation
- Valmet Automotive (Uudenkaupungin autotehdas)
- Tesla
- Tekniikka & Talous: Tekoäly kadottaa Suomesta kymmeniä tuhansia työtehtäviä - mutta voi tuoda vielä enemmän tilalle
- The Diplomat: Made in China 2025 - Explained
- Ponsse
- DIMECC
- HS:”Maailman pelottavin ekonomisti” [Mariana Mazzucato] kertoo, miten kapitalismi pitäisi pelastaa
- Vake
- Tomas Hedenborgin Twitter-tili
- Hermann Simon: Hidden Champions of the Twenty-First Century
- KesäVirratSoi
Kuuntele seuraavaksi
Kai Seikku on johtaja, jonka suuri julkisuus ja Google-haku tuntee miehenä, joka sai potkut makkaratehtaasta. Ammattipiireissä hän on piikiekkoyhtiö Okmeticin arvostettu toimitusjohtaja, hallitusammattilainen, mentori, neuvonantaja, visionääri ja sijoittaja – ja tänä päivänä myös Suomen johtavia Kiinan-tuntijoita. Tässä 10X:n jaksossa puhumme Kain kanssa itsensä johtamisesta, kasvuyritysten johtamisesta, hyvästä hallitustyöskentelystä sekä tietysti Kiinasta.
Kuuntele jaksoAnna Hyrske pysähtyi 19 vuotta sitten kysymään työnantajaltaan, onko sijoittaminen aseteollisuuteen oikein. Kukaan ei oikein tiennyt, ja sen seurauksena Anna lähti tutkimusretkelle, joka on tehnyt hänestä Ilmarisen vastuullisen sjoittamisen johtajan. Hän vastaa asiantuntijana siitä, että yhtiön 48 miljardin euron sijoitusvarat ohjautuvat ympäristön, sosiaalisen kehityksen ja hyvän hallinnon näkökulmasta oikein. Hän on kirjoittanut vastuullisen sijoittamisen perusteoksen, on alan kysytty luennoitsija ja hänelle soittavat niin Financial Times kuin Wall Street Journalkin.
Kuuntele jakso