Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#27: Miten tehdään eksponentiaalista muutosta

Henrietta Kekäläinen hyppäsi hiljattain lentokoneesta ja pitchasi matkalla maahan yritystään Carbo Culturea. Miten ihminen, joka heti lukion jälkeen lähti Intiaan, koska ei jaksanut länsimaista meininkiä, päätyi kasvuyrittäjäksi Kaliforniaan? Puhumme Henrietan kanssa hänen diplomaattihaaveistaan ja niiden hylkäämisestä, Aallon startup-yhteisön löytymisestä, Rails Girlsistä, Mehackitista sekä Singularity Universitystä, jossa idea Carbo Culturesta syntyi.
Henrietan yrityksen on tarkoitus olla mukana pelastamassa maailma ekokatastrofilta muuttamalla jätteiden hiiltä maanparannusaineeksi. Miksi hän päätti rakentaa paljon materiaa ja pääomaa vaativia biohiililaitoksia sen sijaan, että koodaisi applikaatioita? Entä miten hän aikoo skaalata startupinsa siihen mittakaavaan, että sillä on vaikutusta? Ja vielä laajemmin: milloin ja millainen yritys on oikea työkalu vaikuttaa isosti maailmaan, milloin taas on parempi tehdä muuta? Hyviä kuunteluhetkiä.

Henrietta Kekäläinen

Kuuntele seuraavaksi

#26: Kun maailman paras on lähtötaso

Pekka Nuikki perusti huippuviineihin ja samppanjoihin keskittyvän kansainvälisen lehtiperheen nimeltä Fine Magazines. Miten se tehtiin ilman erityisiä alkupääomia ja maasta käsin, jolla ei ole minkäänlaista viiniperinnettä?

Kuuntele jakso

#25: Miten rakennetaan sijoittajia kiinnostava firma

Inka Mero sijoittaa ammatikseen kasvuyrityksiin ja istuu kolmen pörssiyhtiön hallituksessa. Tässä podcastissa sukellamme varhaisen vaiheen rahoituksen yksityiskohtiin ja kuljemme läpi kasvuyrityksen perustamisen tärkeimmät alkuaskelet.

Kuuntele jakso