Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#28: Mies, joka vei kanteleen Burning Maniin

Hannu Koistinen on Suomen suurimpiin kuuluvan soitintehtaan Koistinen Kanteleen toimitusjohtaja. Nuorena opiskelijana hänessä heräsi visio siitä, kuinka Suomen kansallissoitin raahataan museosta nykyaikaikaan. 12 000 tuntia soittimen kehitystyötä ja periksiantamaton liikkeenjohdon ja muotoilun opiskelu auttoivat Hannun ja kanteleen uudelle radalle. Kuitenkin vasta osallistuminen Burning Man -festivaaliin Nevadan autiomaassa kaksi vuotta sitten sai Hannun ymmärtämään, miten Väinämöisen lempisoitin skaalataan koko maailman iloksi. Nyt uusi tuote on lanseerausta vaille valmis. Nevadan aavikolta Hannu löysi myös akrojoogan ja kokonaisen elämänfilosofian, jonka mukaan kaikessa on lopulta kysymys yhteistyöstä.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi tämä podcast on tapauskertomus siitä, kuinka Kalevalan ja puhtaan suomalaisen luonnon innoittama kansallissoittimemme löysi tiensä maailman startupkerman teknoleirille. Ja kuinka itsepäinen suomalainen pakertaja tajusi, että yhteisöllisestä luovuudesta löytyy sekä hänen soitinfirmansa että ehkä koko ihmiskunnan tulevaisuus. Hyviä kuunteluhetkiä.

10X Finland Hannu Koistinen

Kuuntele seuraavaksi

#27: Miten tehdään eksponentiaalista muutosta

Henrietta Kekäläinen hyppäsi hiljattain lentokoneesta ja pitchasi matkalla maahan yritystään Carbo Culturea. Yrityksen on tarkoitus olla mukana pelastamassa maailma ekokatastrofilta muuttamalla jätteiden hiiltä maanparannusaineeksi. Miksi Henrietta päätti rakentaa paljon materiaa ja pääomaa vaativia biohiililaitoksia sen sijaan, että koodaisi applikaatioita? Entä miten hän aikoo skaalata startupinsa siihen mittakaavaan, että sillä on vaikutusta? Ja vielä laajemmin: milloin ja millainen yritys on oikea työkalu vaikuttaa isosti maailmaan, milloin taas on parempi tehdä muuta?

Kuuntele jakso

#26: Kun maailman paras on lähtötaso

Pekka Nuikki perusti huippuviineihin ja samppanjoihin keskittyvän kansainvälisen lehtiperheen nimeltä Fine Magazines. Miten se tehtiin ilman erityisiä alkupääomia ja maasta käsin, jolla ei ole minkäänlaista viiniperinnettä?

Kuuntele jakso