Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#26: Kun maailman paras on lähtötaso

Pekka Nuikin seikkailut laatuviinien parissa alkoivat valokuvaaja Richard Avedonin studiolta, jossa hän yhdessä Avedonin ja Mick Jaggerin kanssa maistoi Wine Spectator -lehden valitsemaa maailman parasta viiniä. Hiljalleen Pekka – valokuvaus- ja mainostoimistotyön ohessa – opiskeli viinikaupan, -sijoittamisen ja keräilyn salat. Kymmenisen vuotta sitten hän perusti yhdessä Essi Avellanin ja Juha Lihtosen kanssa huippuviineihin ja samppanjoihin keskittyvän kansainvälisen lehtiperheen nimeltä Fine Magazines. Matkan varrella hän on ensin suuttuttanut, sitten hurmannut niin Champagnen alueen tuottajat kuin Kalifornian huipputilatkin. Lehtien jatkoksi on syntynyt verkkopalvelu Tastingbook, joka on maailman suurin viinitietiedon kokoelma.

Miten tämä kaikki tehtiin ilman erityisiä alkupääomia ja maasta käsin, jolla ei ole minkäänlaista viiniperinnettä? Mitkä ovat olleet Pekan suurimmat voitot ja tappiot? Mitä hän on oppinut ihmisistä? Miten lähestytään maailman tavoitelluimpia ihmisiä? Miksi vasta tarina tekee luksuksen? Sukeltaessamme superviinien maailmaan saamme myös pari vihjettä siitä, kuinka kohtuuviininkin voi upgreidata huippukokemukseksi.

Hyviä kuunteluhetkiä!

IMG_2099 (1)

Kuuntele seuraavaksi

#25: Miten rakennetaan sijoittajia kiinnostava firma

Inka Mero sijoittaa ammatikseen kasvuyrityksiin ja istuu kolmen pörssiyhtiön hallituksessa. Tässä podcastissa sukellamme varhaisen vaiheen rahoituksen yksityiskohtiin ja kuljemme läpi kasvuyrityksen perustamisen tärkeimmät alkuaskelet.

Kuuntele jakso

#24: Pelosta huolimatta selkeä päätös

Viinitilan hankinta Italian Piemontesta alkoi vitsailusta humalapäissä, mutta muuttui pian kahden vuoden ostoprojektiksi ja kohta koko perheen elämän siirroksi Italiaan. Kuinka Jyrki Sukula pyörittää elämäänsä ja bisneksiään kahdessa maassa? Kuinka hän on vuosien varrella johtanut itseään ja mitkä ovat ne viisi sääntöä, joiden mukaan hän elää tänään?

Kuuntele jakso