Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#17: Pitäisikö minun siirtää yritykseni Viroon?

Indrek Kaselan luokkatoverit perustivat Skypen. Itse hän  on ollut aktiivisesti mukana jo kolmessa vallankumouksessa. Ensimmäinen oli Viron itsenäistyminen, toinen tapahtui kun hän 25-vuotiaana investointipankkiirina yksityisti Viron suurimpia valtionyhtiötä. Kolmas oli virolaisen yhteiskunnan digitalisointi, jonka ytimessä hänen yhtiönsä  työskenteli.
Tänään tämä sähköisen ajan renessanssiruhtinas ja kertakaikkisen mainio kaveri pyörittää Suomen suurinta Baltiassa toimivaa pääomarahastoa, Baltian tärkeimpiin kuuluvaa nykytaidegalleriaa ja yhtä Tallinnan tunnetuimmista elokuvateattereista.
Puhumme Indrekin kanssa Suomen television ja Neuvostoliiton kybernetiikkainstituutin ihmeellisestä yhteisvaikutuksesta, siitä kuinka digitaalinen identiteetti rakennetaan turvallisesti, siitä miten hyvä yhteiskunta pitäisi organisoida, siitä miten rikkoutunut kommunikaatio pitäisi korjata ja siitä, kannattaako suomalaisen muuttaa elämänsä ja yrityksensä Tallinnaan.
Hahmottelemme myös sitä, mikä voisi olla Indrekin neljäs vallankumous: Helsingin ja Tallinnan muodostama kaksoiskaupunki,  joka olisi merkittävä globaali toimija. Hyviä kuunteluhetkiä.

IMG_3614

Kuuntele seuraavaksi

#16: Vauhti on valintakysymys

Mårten Mickos on menestynein suomalainen yritysjohtaja Yhdysvalloissa. Tässä podcastissa puhumme siitä, miksi avoin lähdekoodi on Gutenbergin Raamattuun verrattava mullistus sekä siitä, miten onneton tietoturvan tilanne on tänä päivänä mutta miksi huominen on täynnä toivoa. Mårten kertoo myös miksi vauhti on tärkeää. Onko niin, että Suomi valitsee vapaaehtoisesti marginaalin olemalla hidas?

Kuuntele jakso

#15: Opi luottamaan epävarmuuden viisauteen

Petteri Lahtela johtaa yhtä Suomen mielenkiintoisimmista terveysteknologian startupeista. Oura on Oulussa tehty design-sormus ja tarkkuusinstrumentti, joka auttaa käyttäjäänsä yhdistämään äärimmäisen suorituskyvyn ja tasapainoisen, terveen elämän. Miksi Suomi on superasemissa aluillaan olevassa digitaalisen terveydenhoidon vallankumouksessa?

Kuuntele jakso