Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#18: Miten reaktio rakennetaan

Jani Leinonen varasti ja mestasi Ronald McDonaldin, avasi taiteen supermarketin ja perusti Tottelemattomuuskoulun. Hän on sukupolvensa katu-uskottavimpia ja kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia kuvataiteilijoita, jonka työt kiinnostavat niin keräilijöitä kuin suurta yleisöäkin. Parhaimmillaan hänen taidehankkeensa saavat miljoonien, jopa kymmenien miljoonien yleisöjä.
Keskustelemme tässä podcastissa taiteen lisäksi Amerikasta, rapista, feminismistä, startupien etiikasta ja kyseenalaistamisen taidosta.  Pysähdymme erityisesti sen äärelle, miten vaikeista asioista voi puhua niin, että mahdollisimman moni kuuntelee. Miten rakennetaan teos, jonka olennainen sisältö on ihmisten reaktio siihen. Hyviä kuunteluhetkiä.
IMG_1092

Kuuntele seuraavaksi

#17: Pitäisikö minun siirtää yritykseni Viroon?

Indrek Kasela on ollut aktiivisesti mukana jo kolmessa vallankumouksessa. Ensimmäinen oli Viron itsenäistyiminen, toinen tapahtui kun hän 25-vuotiaana investointipankkiirina yksityisti Viron suurimpia valtionyhtiötä. Kolmas oli virolaisen yhteiskunan digitalisointi, jonka ytimessä hänen yhtiönsä työskenteli.
Tänään tämä sähköisen ajan renessanssiruhtinas ja kertakaikkisen mainio kaveri pyörittää Suomen suurinta Baltiassa toimivaa pääomarahastoa, Baltian tärkeimpiin kuuluvaa nykytaidegalleriaa ja yhtä Tallinnan tunnetuimmista elokuvateattereista.

Kuuntele jakso

#16: Vauhti on valintakysymys

Mårten Mickos on menestynein suomalainen yritysjohtaja Yhdysvalloissa. Tässä podcastissa puhumme siitä, miksi avoin lähdekoodi on Gutenbergin Raamattuun verrattava mullistus sekä siitä, miten onneton tietoturvan tilanne on tänä päivänä mutta miksi huominen on täynnä toivoa. Mårten kertoo myös miksi vauhti on tärkeää. Onko niin, että Suomi valitsee vapaaehtoisesti marginaalin olemalla hidas?

Kuuntele jakso