Sähköpostiosoitteeni on . Haluan viestin aina, kun uusi 10X Finland Podcast julkaistaan.

#31: Maailma Mighty Peterin silmin

Peter Vesterbacka on Rovion jälkeen keskittynyt kasvattamaan Suomen kansantuotetta. Se on aivan tarjottimella, koska Suomen maantieteellinen sijainti on ylivoimainen, Helsinki Euraasian sydämessä ja Suomen kieli aika helppoa kuten Kiinankin. Tunnelin Tallinnaankin voi porata muutamassa vuodessa.
Okei, kaikki ei aina ole helppoa, mutta miksi ryhtyä mihinkään, jos ei heti tähdätä vähintään Euroopan, mielellään maailman parhaaksi. Tässä tietysti auttaa, jos taustalla on Slushin ja Angry Birdsin tapaisia menestyksiä. Tervetuloa Peter Vesterbackan todellisuuden haastamiskenttään. Hyviä kuunteluhetkiä!

Peter Vesterbacka

Linkkejä jaksossa mainittuihin asioihin

  1. Lightneer
  2. Fun Academy
  3. Latitude59
  4. HSL Mobiililippu
  5. Expedia
  6. Malcolm Gladwell: Blink

 

Kuuntele seuraavaksi

#30: Alustatalous 2.0

Sampo Hietanen on MaaS-konseptin eli liikkumisen palvelullistumisen isä ja Maas Global, jota hän johtaa, on maailman ensimmäinen liikkumisen operaattori. Yritys, jonka rahoittajiin kuluu muun muassa Toyota ja muita alan ykköstoimijoita, aikoo olla eturivissä valloittamassa maailmanlaajuista 10 000 miljardin euron liikkumisen markkinaa.

Kuuntele jakso

#29: Voiko sosiaalitoimen disruptoida

Ulla Nord johtaa Me-säätiötä, jonka Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja perustivat pari vuotta sitten vaurastuttuaan Supercell-kaupoilla. Säätiön tarkoitus on poistaa lasten ja nuorten syrjäytyminen Suomesta vuoteen 2050 mennessä. Puhumme Ullan kanssa siitä, millaiset ovat syrjäytymisen kasvot, siitä, miksi sosiaalitukijärjestelmämme on rikki ja mitä sille voidaan tehdä, siitä millaista on johtaa säätiötä kuin startuppia sekä mitä meistä jokainen voi tehdä ollakseen avuksi. Hyviä kuunteluhetkiä.

Kuuntele jakso